Vaikų priežiūra

Norite, kad Jūsų vaikai užaugtų smalsūs, išsilavinę, pasitikintys savimi? Pasinaudokite šiais paprastais, bet itin naudingais patarimais bei džiaukitės profesionalia vaikų priežiūra namuose arba darželyje!

Kaip prižiūrėti įvairaus amžiaus vaikus?

Vaikų priežiūraTaikykite paprastas, lengvai suprantamas taisykles. Jeigu norite, kad vaikas Jūsų efektyviai klausytų ir tinkamai elgtųsi, rekomenduojame apie elgesio taisykles diskutuoti bei jas užrašyti. Taip pat atsižvelkite į savo atžalos pasiūlymus, reguliariai kartokite nutarimus, pavyzdžiui, „ Sakyk prašau ir ačiū“, „Padėkite vienas kitam“, „Pasirūpink savo žaislais“ ir t.t.

Nekalbėkite „tarp eilučių“. Taip pat nepamirškite, kad kalbant su vaiku naudingiau naudoti teigiamą elgesį pastiprinančius žodžius, o ne neigiamą draudžiančius. Be to, visi žodžiai, sakiniai turi būti aiškūs, trumpi, lengvai suprantami, pavyzdžiui, „Ateik, paimk mano ranką“ vietoj „Neliesk nieko“, „Sulėtink žingsnį ir vaikščiok“ vietoj „Nustok bėgioti“.

Kalbėkite su vaiku, o ne jam. Vienas iš svarbių vaikų bruožų – jie nėra linkę kreipti dėmesį į Jūsų žodžius, kai juos sakote rėkdami. Priešingai – informacijos pateikimas daug efektyvesnis, kai esate vaikų akių lygyje bei kalbate ramiai, atsižvelgdami į jų reakcijas.

Rodykite gerą pavyzdį. Vaikai Jus stebi – labai dažnai. Jie mato, kaip bendraujate su aplinkiniais, valdote emocijas, todėl būkite toks pavyzdys, kokiu norėtumėte, kad jie būtų patys.

Mokykite konfliktų ir problemų sprendimo. Padėkite atpažinti ir įvardinti jausmus, problemas, idėjas jų sprendimui. Tokia priežiūra – pamatas tolimesniam bendravimui su aplinkiniais.

Socialinių įgūdžių mokymui pasitelkite žaidimus. Tapkite personažu vaikų žaidimuose ir parodykite kaip gražiai elgtis. Taip pat skaitykite knygas, kuriose kūrybiškai sprendžiamos įvairios problemos.

Gerbkite vaikus. Jeigu Jūsų vaikas pasielgė netinkamai, pasakykite tai jam privačiai, o ne prie aplinkinių. Be to, nepamirškite priminti, kodėl verta laikytis tinkamo elgesio taisyklių, diskutuokite, kas galėjo būti padaryta kitaip.

Efektyvi priežiūra – neatsiejama nuo tinkamo elgesio mokymo, kurį svarbu pradėti vykdyti jau nuo mažens. Tikimės, kad šie patarimai bus naudingi kiekvienam!